Bruksanvisning båndsurringer

Bruksanvisningen gjelder surringsutstyr av bånd. 

Gjelder våre Perma-surringer for innvendig- og utvendig bruk, og standard og ergo spennere.


 


Standard spenner

Sort fingerhåndtak. Frigjøres fra transportsikring og løser ut spenning ved å løfte opp midtseksjon, enheten som er i kontakt med sylinderens tagger.
Bildet viser åpning i sylinder hvor båndet skal tres inn.
   Båndet tres inn underifra. 
   Båndet strammes opp ved å skyve håndtaket fra seg/kortdel i retning vist på bildet. For Ergo vil det være motsatt, men drar mot seg/kortdel.
   Man løser ut oppspenning ved å føre håndtaket frem til utløserposisjon. Her vil sylinder være frigjort og man kan dra ut båndet.

 

 

 

 



Temperaturområde
Perma stropper er laget av polyester og kan benyttes i temperaturområdet -40 til +100 grader Celsius. Dersom stroppen din er laget av polypropylen eller polyamid vil du ha et mer begrenset område.

Påvirkning av kjemikalier
Polyester påvirkes av alkalier, som f.eks. salmiakk.
  Påvirkning av sol
Polyester påvirkes ikke av UV-stråler i vesentlig grad selv om vi anbefaler at det ikke lagres over lenger tid i direkte sollys. Bånd av polypropylen vil bli sprøtt og løses opp av sollys.
   Knuter og kutt
Løsne opp knuter. Ved kuttskader skal det kasseres. Seriøse aktører vil lagerføre kort- og langdeler så ingen grunn til å kaste hele surringen.
Link til video som viser redusert kapasitet.
  Kantbeskyttere
Øker levetid på båndet og vil skape høyere nedspenning ved overtopp sikring.

 

 

Kasseringskriterier

Surringer uten etikett skal tas ut av bruk. Husk at man kan kjøpe både kort- og langdeler løst.

Spenner og endefester
Skal kasseres ved:
Deformasjon
Slark grunnet skjevdratt håndtak
Tagger på sidene går ujevnt
Sprekker
Tegn på korrosjon
Tydelig slitasje
Perma spennere kan kjøpes separat. Er det miljøpåkjenninger på spenner vil det nok være skader på krokene også – ikke sikkert..

Bånd
Flerrete eller kuttskader er grunnlag for kassering.

Vedlikehold
Skyll surringene i rent vann og la de lufttørke.
Viktig å skylle metalldeler og bånd om surringen har vært i saltholdige miljøer.

Før bruk
Kontroller at godset ikke har skarpe kanter som kan skade båndet. Benytt kantbeskyttere.
Undersøk type sikring som skal utføres. Ved kun over-topp skal del med strammer være merket med STF.
Beregne antall surringer som må til.
Kontroller oppstramming etter kort tids kjøring. Gods kan endre fasong og man kan trenge å stramme opp ekstra for å nå ønsket nedspenning.

Forsøk å unngå en kombinasjon med kjetting og fibersurringer til samme sikringsformål (sperring/over-topp) da fibersurringen har vesentlig mer elastisitet og kan gi falsk trykkhet. Kan benytte kjetting til sperring og fiber over-topp for å hindre tilt.

Bruk av forlengere av håndtak
En forlenger vil øke forspenningen som spenneren genererer. Her må man være klar over risikoen som foreligger når man skal løse ut båndet. I motsetning til en kjettingstrammer hvor man jekker ut spenningen vil en spenner til båndsurringer løse ut alle krefter på en gang. Effekten forsterkes ved at båndet er elastisk. Spenneren løser ut når håndtak og underdel er rett «ovenfor» hverandre og da vil håndtaket i de fleste tilfeller være nærme båndet.

Selve spenneren er heller ikke designet for å tåle store krefter sideveis. Strammes spenner skjevt vil den bli slarkete og ødelagt.

Vårt forlengelseshåndtak fungerer for våre spennere til 50 mm bånd, Standard og Ergo. Forlengeren skal ikke benyttes til spennere på 35mm og 25mm bånd.

link til forlengerhåndtak.