Bruksanvisning forlengerhåndtak til surringer

 

Forlengerhåndtak for å underlette oppstramming av spennere til båndsurringer.

Denne passer til våre PERMA-spennere til 50 mm bånd, standard og Ergo.

Skal kun belastes med krefter lik 10-15 kg (daN) for å oppnå surringens STF.

Med forlengerhåndtaket er det tilstrekkelig med en belastning på forlenger på kun 10-15 kg (daN) for å oppnå angitt forspenning på surring som er satt ved en belastning på 50 kg (daN).

Vil spare påkjenninger på rygg, skuldre og armer. 

 

Forlengerhåndtaket er IKKE for å kunne øke forspenning ekstremt. 

Man vil lett oppnå forspenning høyere enn anbefalt. Det øker risiko for skader når man utløser forspenning og kreftene i båndet rykker til. Standard spennere har ikke mulighet for å jekke ut forspenning, og alt løses da ut på en gang. Har du da forspent og strekt båndet 30 cm vil spenner "slå" 30 cm ved frigjøring. Se videolink nedenfor.

Ved belastning av 50 kg på håndtaket vil man oppnå for store krefter i båndet og selve utløsningen vil kunne medføre skade på person og/eller gods. 
Video for høy forspenning

Ved slik ekstrem bruk må man benytte spennere hvor man kan jekke ut spenningen, og surring med høy nok LC til at forspenningen ikke overgår 50 % av LC.

Skal benyttes med forsiktighet:
- Ingen spennere er designet for å tåle skjevbelastninger denne kan påføre, og vil bli ødelagte. Metallarmene på spennerens håndtak vil bli skjeve og det vil medføre slark i sylinger/låsetagger.

Dette er et produkt som skal benyttes med varsomhet. Enhver bruker skal ha opplæring og gjøres kjent ved faremomentene ved for stor oppstramming.